Pernick & Academic Administration Building Pernick & Academic Administration Building Pernick & Academic Administration Building
CLIENT:
LOCATION: Ramat Gan, Israel
DATE: 2013
STATUS: COMPLETED
CLIENT:
LOCATION: Ramat Gan, Israel
DATE: 2013
STATUS: COMPLETED
CLIENT:
LOCATION: Ramat Gan, Israel
DATE: 2013
STATUS: COMPLETED
TEXT
planned as a part of the new urban plan for the Shenkar Campus in Ramat-Gan. The planning included a renovation of the Academic Administration Building, addition and interior design of two new floors above the existing floors of the Fashion Department which includes teacher offices, classes, sewing rooms and the design of display areas. The Pernick Building is entirely encased in a white steel external frame used for constructive strengthening for the additional floors upon the existing and for earthquakes resistance (based on the provisions allowed by “National Masterplan 38”). Aluminum louvers are hung upon the external frame in varying densities within fixed modules, creating a new united façade that provides climate control. The louvers are designed as a “fabric” that covers the building and unite the new and existing into one entity. Colored glass “exhibition boxes” are located within the modules, allowing students to display their designs to the public. planned as a part of the new urban plan for the Shenkar Campus in Ramat-Gan. The planning included a renovation of the Academic Administration Building, addition and interior design of two new floors above the existing floors of the Fashion Department which includes teacher offices, classes, sewing rooms and the design of display areas. The Pernick Building is entirely encased in a white steel external frame used for constructive strengthening for the additional floors upon the existing and for earthquakes resistance (based on the provisions allowed by “National Masterplan 38”). Aluminum louvers are hung upon the external frame in varying densities within fixed modules, creating a new united façade that provides climate control. The louvers are designed as a “fabric” that covers the building and unite the new and existing into one entity. Colored glass “exhibition boxes” are located within the modules, allowing students to display their designs to the public. planned as a part of the new urban plan for the Shenkar Campus in Ramat-Gan. The planning included a renovation of the Academic Administration Building, addition and interior design of two new floors above the existing floors of the Fashion Department which includes teacher offices, classes, sewing rooms and the design of display areas. The Pernick Building is entirely encased in a white steel external frame used for constructive strengthening for the additional floors upon the existing and for earthquakes resistance (based on the provisions allowed by “National Masterplan 38”). Aluminum louvers are hung upon the external frame in varying densities within fixed modules, creating a new united façade that provides climate control. The louvers are designed as a “fabric” that covers the building and unite the new and existing into one entity. Colored glass “exhibition boxes” are located within the modules, allowing students to display their designs to the public.